Cumpărarea unei case: cele mai importante puncte legale de verificat

Achiziționarea unei proprietăți este, pentru mulți dintre noi, cea mai mare investiție pe care o vom face vreodată. Fie că vă gândiți la achiziționarea unui apartament confortabil sau la un spațios imobil cu curte, emoția și entuziasmul sunt inevitabile. Cu toate acestea, este crucial să abordăm acest pas cu maxima prudență și să ne bazăm pe sfaturi juridice de calitate.

La Cabinetul de Avocatură MICULA, condus de avocatul Samuel Micula, ne-am dedicat timpul și expertiza pentru a vă ajuta să navigați cu încredere în lumea complexă a tranzacțiilor imobiliare.

Dacă doriți să cumpărați un teren, iată câteva considerații vitale:

  1. Autenticitatea contractului: Este esențial să aveți un contract de vânzare-cumpărare autentic și legalizat de un notar. Neglijarea acestei etape va compromite toată tranzacția.
  2. Dreptul de preemțiune: Este imperativ să verificați dacă drepturile de preemțiune, adică prioritatea anumiților cumpărători, au fost respectate. Ignorarea acestui drept poate anula vânzarea.
  3. Verificarea litigiilor: Un pas crucial este verificarea dacă terenul nu este subiectul unui litigiu. Acest aspect poate, de asemenea, invalida tranzacția.

Pentru cei interesați de cumpărarea unei construcții:

  1. Proprietatea de drept: Verificați cu rigurozitate dacă vânzătorul este, într-adevăr, proprietarul legal al imobilului.
  2. Verificarea terenului: O analiză atentă a delimitărilor și eventualelor excepții asociate terenului este esențială.
  3. Examinarea servituților și a structurii: Este important să aflați despre eventuale drepturi sau servituți speciale legate de proprietate, cum ar fi dreptul de trecere, și să examinați structura clădirii, inclusiv pereții de rezistență.
  4. Informații locale: Vă recomandăm să vă adresați primăriei și să verificați planurile locale de urbanism pentru a cunoaște potențialele dezvoltări sau schimbări în zona respectivă.
  5. Inspectarea construcției: O evaluare detaliată, de la fundație la acoperiș, vă va asigura că imobilul este într-o stare bună și că nu prezintă probleme ascunse.

Acordând atenție acestor aspecte, puteți face o investiție imobiliară în cunoștință de cauză. Și amintiți-vă, MICULA – Cabinet de Avocatură este aici să vă ajute la fiecare pas! Pentru orice nelămurire sau suport juridic, avocatul Samuel Micula este gata să vă asiste.

Investind timp și atenție în aceste aspecte, veți putea să faceți o alegere imobiliară informată și sigură. Și nu uitați, echipa MICULA – Cabinet de Avocatură, cu avocatul Samuel Micula în frunte, este alături de dumneavoastră pentru a vă oferi suportul juridic necesar. În cazul nelămuririlor sau pentru consultanță profesională, nu ezitați să ne contactați!

Ne puteți contacta la telefon 0767.182.387 sau prin mail la contact@micula.eu.

Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *